Agilitykoiralle lihashuolto on tärkeää!

Agilitykoiralle lihashuolto on tärkeää!

Agilitykoiralle lihashuolto on tärkeää!

Seuraamme tällä sivustolla aktiivisesti agilitya harrastavaa parivaljakkoa, Harria ja Ransua. Tässä tarinassa Harri Nurmi, Ransun omistaja, kertoo Ransun lihashuollosta.

Ransun lihashuolto

Agility on raskas laji etenkin koiralle, joten säännöllinen lihashuolto on Harrin mukaan tarpeellista: ”Se pitää lihakset kunnossa ja mahdollistaa kivuttoman harrastamisen. Ransu on vuosien varrella saanut hierontaa, osteopatiaa ja kraniosakraalihoitoa. Käsittelyitä on ollut epäsäännöllisen säännöllisesti. Etenkin, jos huomataan, että Ransu liikkuu eritavalla kuin aiemmin tai pudottelee rimoja, niin silloin hankitaan käsittelyaika.”

Tammikuun EO-karsintojen jälkeen Ransu pääsi hierottavaksi. Hieronta tapahtuu yleensä mieluummin kotona, koska Ransu on suhteellisen ääniherkkä. Näin ylimääräisiä häiriöitä ei juuri ole, vaikka Ransu rentoutuukin kyllä käsiteltäessä yleensä nopeasti. Koirahieronta Anilifen Jenni pääsi onneksi kotikäynnille ja käsittelyn sai Ransun lisäksi myös perheen toinen koira Gromit.

Jenni hieroo Ransua

Ransulta löytyikin kisojen rasituksen aiheuttamia jumeja jonkin verran. Lisäksi koiranpojat olivat törmänneet toisiinsa edellisenä päivänä riekkuessaan, joten hieronta osui juuri sopivaan ajankohtaan. Ransu sai myös laserterapiaa pahimpiin jumipaikkoihin. Laserterapia on lempeä hoitomuoto, jonka tarkoitus on lievittää koiran mahdollisia kipuja. Laserhoito annetaan laittamalla terapialaite kiinni koiran ihoon. Laitteen terapialaser tuottaa laservaloa, joka kulkeutuu koiran kudokseen vahingoittamatta sitä. Se saa kudoksissa aikaan biologisen vasteen, joka nopeuttaa paranemista ja vähentää kipua ja tulehdusta. Hoidon aikana koira aistii rauhoittavan lämmön tunteen.

Hieronnan jälkeen Harri sai vielä ohjeeksi venytellä Ransua. Venyttely on Harrin mukaan helppoa ja sitä voidaan antaa joko namivedolla tai käsin avustamalla. ”Ransun etureisijumiin venyttely tehdään avustamalla. Tärkeää on saada koira pysymään suorassa ja venytettävä raaja autetaan venytettävään asentoon. Raajaa ei saa venyttää väkisin liikaa ja raajaa ei saa vetää.” Kuten kuvasta näkyy, Harrin kädet ovat avoinna ja työntävät jalkaa oikeaan asentoon. Samalla Harrin reisi on Ransun vatsan alla pitämässä Ransun asentoa oikeana.

Venyttelyn lisäksi Harri sai Jenniltä ohjeeksi antaa Ransulle kotihoitona kaurapussilämpöä selkään. Mahdollisimman hyvän lopputuloksen saamiseksi myös uusi hieronta-aika varattiin saman tien parin viikon päähän.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on google

Vastaa