Anna Hanskin koiran, Toivon, vatsavaivat hälvenivät ja mielialakin kohosi

Anna Hanskin koiran, Toivon, vatsavaivat hälvenivät ja mielialakin kohosi

Pelkkä vehnän välttely ei riittänyt, tarvittiin uudenlainen ruokavalio

Anna Hanskin Toivo-koira on jo 11 vuoden kunnioitettavaan ikään ehtinyt länsiylämaanterrieri. Sen elämä on muuten onnellista, mutta vatsavaivat ovat kiusanneet jo vuosia ja saivat Toivon mielenkin matalaksi. Nyt näyttää kuitenkin valoisammalta. Lue mistä Toivo sai valoa!

“Yliherkkyys vehnälle havaittiin jo vuosia sitten. Vatsaongelmat ovat vuosien varrella kuitenkin pahentuneet, sillä Toivolla on selvästi muitakin ruoka-aine yliherkkyyksiä ja vatsa oireilee helposti”, Toivon emäntä Anna Hanski kertoo.

Allergiaruoka ei maistunut

Toivo on saanut viime vuosina allergiaruokaa. Perheessä on pähkäilty paljon sitä, mitä koiralle voi syöttää. Ruokavalio on ollut kovin tiukka, mitään herkkuja ei ole uskallettu antaa. Kovasti ruoan perään olevalle koiralle tämä on ollut kovin tylsää.

“Koira voi aiemmin huonosti. Kokeilimme Forthgladen märkäruokaa, joka sisältää puhtaita raaka-aineita, muun muassa paljon lihaa ja juureksia. Selkeä muutos tapahtui uuden ruoan myötä ja koira voi nyt tosi hyvin. Tiedämme tarkkaan ruoan sisällön, ja lisäksi se on todella maistuvaa verrattuna aiempaan allergiamuonaan”, Anna Hanski kertoo.

Canius® -maitohappobakteerin käyttö aloitettiin myös Forthgladen ruoan kanssa samaan aikaan. Maitohappobakteeria Anna antaa koiralle myös kesäisin kuureina, kun koira tonkii maasta kaikenlaista ja vatsa voi olla kovilla erilaisten bakteereiden kanssa.

Herkkujakin löytyy nyt

“Hienoa kun ruoka taas maistuu ja Vetcarella on valikoimissa myös korkealaatuisia Anipuron makupaloja, joita uskallamme antaa. Näin Toivo pääsee taas vähän herkuttelemaankin. Ennen Toivo saattoi pitää parin päivän paastoja, kun ruoka ei maistunut. Vatsa oli ilmeisesti kipeä ja se myös oksenteli helposti”, Anna kuvailee.

Toivon oireina oli vatsan möyriminen, ajoittainen syömättömyys ja jopa oksentelu. Yleensä sosiaalinen ja ihmisrakas koira vetäytyi helposti omiin oloihinsa.

“Koiran olemisen pitäisi olla vaivatonta ja mukavaa. Syöminen on perusasia, jonka pitäisi olla helppoa. Forthgladen ruoka on myös edullisempaa kuin aiempi allergiaruoka, joka ei oikein edes maistunut Toivolle. Nykyään Toivo syö pelkästään Forthgladea ja se on virkeämpi ja eloisampi”, Anna toteaa.

Toivo haluaa olla perheen kanssa mukana joka askareessa. Nyt se taas nauttii olostaan ja viihtyy lastenkin leikeissä.

“Lapset ovat opettaneet herkkujen avulla erilaisia temppuja. Toivo intoutuu vieläkin leikkimään helposti. Se on todella ihmisrakas, tulee aina viereen vaikka sohvalle ja seuraa meitä joka paikkaan. Se haluaa jopa joogata kanssani”, Anna nauraa.

 

Forthglade -tuotteiden jälleenmyyjät Suomessa löydät täältä.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on google

Vastaa