FAQ - Usein kysytyt kysymykset

“Olet mitä syöt” sanotaan ja tämä sanonta pätee yhtä lailla niin lemmikkeihin kuin meihin ihmisiin. Oikeanlainen ravinto on elintärkeää lemmikkisi terveydelle ja hyvinvoinnille. Forthgladen tavoite on tuottaa luonnollisista ja erittäin korkealaatuisista raaka-aineista valmistettua, ravitsemuksellisesti tasapainotettua ruokaa. Voit todeta ruoan korkean laadun itse haistamalla Forthgladen ruokaa. Siinä ei ole epämiellyttävää tuoksua kuten joissain heikkolaatuisissa märkäruoissa.

Tältä sivulta löydät vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin liittyen Forthglade koiranruokiin.

Mitä tarkoittaa korkea lihapitoisuus koiran märkäruoissa?

Koira on luonnostaan lihansyöjä. Siksi koiran tulee saada riittävän lihapitoista ravintoa. Markkinoilla on paljon sellaisia tuotteita, joissa kerrotaan olevan korkea lihapitoisuus. Kun tarkastelee pakkausselostetta tarkemmin, on valtaosassa tuotteista itse lihan osuus vaatimaton. Tästä kielii pakkausselosteen merkintä ”Liha ja eläinperäiset tuotteet”, joka kattaa kaiken eläinperäisen materiaalin. Usein näissä tuotteissa liha on korvattu lihaliemillä tai -jauhoilla, eläinperäisillä ihmiskäyttöön sopimattomilla sivutuotteilla, sisäelimillä ja verellä.

Forthgladen Complete Meal Grain Free -päivittäisruoat sisältävät 75% lihaa, eivätkö ne sisällä lihaa korvaavia liemiä tai -jauhoja.

Forthgladen ateriat sisältävät vähintään 75% korkealaatuista lihaa, eivätkä ne sisällä lihaa korvaavia jauhoja tai -liemiä.  Niiden  valmistukseen ei ole myöskään käytetty eläinperäisiä sivutuotteita tai sisäelimiä, verta tai teurasjätettä.  Siksi Forthglade märkäruokien hyvä tuoksu yllättääkin omistajat ja saa koirien hännät heilumaan.

Mitä tarkoittaa monoproteiiniruoka?

Forthgladen tuotteet ovat monoproteiiniruokia, mikä tarkoittaa sitä, että mikäli tuote on kalkkunan makuinen, se sisältää pelkästään kalkkunan täyslihaa, eikä siihen ei ole lisätty esimerkiksi kanalientä tai lohiöljyä. Tämä on tärkeää eliminaatiodieeteissä ja allergisia koiria ruokittaessa.

Mitä muuta Forthglade sisältää kuin korkealaatuista lihaa?

Forthglade tuotteissa on valittavissa 2 sarjaa: Fortghladen Complete Meal Grain Free -päivittäisruoassa on korkean lihapitoisuuden lisäksi kasviksia ja vihanneksia. Se sisältää vain ainesosia, joita koira luonnostaan tarvitsee. Tuotteet ovat viljattomia ja säilöntäaineettomia. Tuotteet sisältävät vain englantilaisia luonnollisia raaka-aineita. Näiden ja erityisen valmistusmenetelmän ansiosta ruoka myös maistuu erittäin herkulliselta. Forthglade Just90% -tuotteet puolestaan sisältävät vain 90% täyslihaa sekä mineraaleja.

Mihin tarkoitukseen Forthgladen Just90% -tuotteita käytetään?

Just90% -täydennysateriat on tarkoitettu käytettäväksi maukkaana lisäruokana. Lisäämällä Just90% esimerkiksi kuivamuonaan saat koirasi ateriasta maukkaan herkullisen. Just90% -aterioita voi käyttää toisinaan myös yksistään kovan rasituksen, kuten metsästys- tai treenipäivän jälkeen täydentämään proteiini- ja energiavajetta.

Miksi koiran märkäruoan valmistusmenetelmällä on väliä?

Forthglade valmistetaan ylipaineessa höyrykuumentamalla matalassa, muovisessa einesastiassa, eli Forthglade pakkauksessa, mikä mahdollistaa lyhyemmän kypsennysajan, jolloin raaka-aineiden laatu ja vitamiinien pitoisuudet pysyvät mahdollisimman hyvänä. Tämä on etu verrattuna esimerkiksi metalliseen tölkkimalliseen pakkaukseen, jossa kypsennysaika on huomattavasti pidempi.

Missä Forthglade valmistetaan ja mikä on raaka-aineiden alkuperä?

Forthgladen märkäruoat valmistetaan Devonissa, Englannissa. Vain parhaat, 100 % luonnolliset, raaka-aineet kelpaavat Forthgladen ruokiin. Niihin käytetään paikallisilta maatiloilta ja UK:sta tulevia raaka-aineita, jotta hiilijalanjälki olisi mahdollisimman pieni. Näin ollen raaka-aineiden alkuperä on jäljitettävissä aina maatiloille saakka ja sekä ruoan että raaka-aineiden laatu on erittäin korkea.

Kuinka on mahdollista, että avaamaton Forthglade -pakkaus säilyy huoneenlämmössä, vaikka siinä ei ole säilöntäaineita?

Kypsennysprosessin tuloksena tuote on steriloitu ja pakkaus suljettu ilmatiiviisti, ettei ruoka pääse kosketuksiin ilman kanssa. Näin ollen tuote säilyy avaamattomana huoneenlämmössä pakkauksessa merkittyyn parasta ennen -käyttöpäivään saakka. Ruoat säilyvät avaamattomana huoneenlämmössä 18 kuukautta niiden valmistuksesta.

Kuinka avattu tuote säilytetään?

Avattu pakkaus säilytetään jääkaapissa ja se tulee käyttää 2 vuorokauden kuluessa. Et tarvitse jääkaappisäilytykseen erillistä astiaa, vaan voit säilyttää tuotteen näppärästi jääkaapissa Forthglade pakkauksessa. Pakkauksen muovi ja pahvikääre tekevät jääkaappisäilytyksen helpoksi.

Sisältävätkö Forthgladen ruoat “pahiksia”?

Forthglade ruoissa käytetyt raaka-aineet ovat aina 100% luonnollisia. Ne eivät sisällä keinoväriaineita, makuaineita tai säilöntäaineita. Forthgladen ruoat eivät myöskään sisällä soijaa tai yleisesti täyteaineina käytettyjä aineita (lihaliemi tai -jauho, esim. kalajauho), maitotaloustuotteita tai kananmunia. Annamme Forthgladelle “pahis ja täyteainevapaa -ruoka” lupauksen.

Kenen toimesta Forthgladen ruoat testataan?

Forthgladen ruoat testataan useiden riippumattomien lemmikin ravintoon erikoistuneiden ravitsemusasiantuntijoiden ja viranomaisten toimesta. Forthgladen valmistus on SALSA (UK:n paikallisessa laissa määriteltyjen) laatustandardien mukaista ja valmistusta auditoidaan viranomaisten toimesta säännöllisesti. Koska Forthgladen ruoat eivät sisällä keinotekoisia väriaineita, maku- tai täyteaineita, vaan pelkästään luonnollisia, ravinteikkaita ja herkullisia raaka-aineita, ei eläinkokeita tarvita.  

Voiko Forthglade märkäruoan pakastaa?

Kyllä, Forthgladen märkäruoan voi pakastaa, mutta suosittelemme, että siirrät ruoan ensin pakastamista kestävään astiaan. Emme suosittele pakastamista yli kolmea kuukautta. Forthgladen ruoilla on avaamattomana pitkä säilyvyysaika, 18 kuukautta. Parasta ennen -päiväys löytyy pakkauksen kyljestä.

Mistä tiedän kuinka paljon minun pitää antaa koiralleni Forthglade märkäruokaa?

Annosteluohjeet löytyvät tuotekohtaisesti ”Tuotteet” -sivulta. Nämä ovat suosituksia, ja koiran päivittäinen ravinnon tarve voi vaihdella rasituksen, rodun, iän ja terveydentilan mukaan. Mikäli olet epävarma ja sinusta tuntuu, että koirasi tarvitsee enemmän tai vähemmän ruokaa kuin mitä annosteluohjeessa lukee, on sinun syytä keskustella eläinlääkärin kanssa oman koirasi yksilöllisestä ruokinnasta. Ylipainoisten koirien päivittäiset ruoka-annokset tulee laskea tavoitepainon, ei tämänhetkisen painon, mukaan. Muista huomioida myös, että makupalat lisäävät koirasi päivittäistä energian saantia.

Mikäli pakkausselosteen ainesosa luettelon sisältö ei muodosta 100%, mitä loppuosa on?

Ainesosaluettelon prosentit ovat minimipitoisuuksia. Ruokiin ei ole lisätty mitään sellaista, jota ei olisi pakkauksessa mainittu.

Voinko ruokkia pentuani Forthglade ruoalla?

Forthgladen ateriat ovat täynnä luonnollisia ravintoaineita ja sopivat näin ollen kaiken ikäisille koirille. Forthglade Complete Meal Grain Free -sarjassa on saatavilla myös ankanmakuinen penturuoka, johon on lisätty pentujen kasvuun ja kehitykseen tarvittavia vitamiineja ja mineraaleja. Katso tarkempi pakkausseloste ”Tuotteet” -sivulta.

Voinko ruokkia seniorikoiraani Forthgladen ruoalla?

Ikääntyvillä koirilla on ravitsemuksellisesti erityiset vaatimukset. Ikääntyessä koirien ruokahalu yleensä vähenee, koirat kuluttavat vähemmän energiaa ja myös yleensä hyötyvät helposti sulavasta ruoasta. Forthgladen ruoat ovat herkullisia, helposti syötäviä ja hyvin sulavia, joten ne ovat ihanteellisia ikääntyvän koiran ruokinnassa. Complete Meal Grain Free -päivittäisruoat ovat myös viljattomia ja täten ne sopivat yleensä myös herkkävatsaisille tai allergisille koirille.

Voinko antaa Forthglade märkäruokaa tiineelle tai imettävälle nartulle?

Forthgladen märkäruoka on todella ravitsevaa ja ihanteellista ruokaa tiineille ja imettäville nartuille.

Voiko Forthglade ruoasta olla apua ylipainoiselle koiralleni?

Forthgladen ruoan avulla voi mahdollisesti tukea laihdutusta, mikäli annoskoko on oikea. Ota yhteys eläinlääkäriisi varmistaaksesi oikean annostelun koirallesi.

Löytyykö Forthglade -ruoista vähärasvainen vaihtoehto?

Forthgladen tuotevalikoimassa ei varsinaisesti ole vähärasvaista -tuotesarjaa, mutta tuotteet ovat vähärasvaisempia kuin useat muut vastaavat valmisteet. Niiden korkean lihapitoisuuden vuoksi rasvapitoisuus vaihtelee 5,5-9% välillä valmisteesta riippuen.

Kaikissa Forthgladen ruoissa käytetään kuitenkin vain korkealaatuisia raaka-aineita, eikä niihin lisätä esimerkiksi tarpeettomia öljyjä, kastikkeita tai rasvaa. Kana ja kalkkuna maut sisältävät vähiten rasvaa, sillä ne ovat luonnostaan vähärasvaisempaa lihaa.

Kuinka paljon vettä koirani tarvitsee?

Lemmikit osaavat yleensä hyvin pitää huolta nestetasapainostaan, joten pidä huoli, että koirallasi on aina raikasta vettä saatavilla.

Koirani on alipainoinen, mikä Forthgladen tuote sopisi sille parhaiten?

Just90% -sarjan ateriat sisältävät 90% täyslihaa, eikä mitään täyteaineita (lihaa korvaavaa lientä, -jauhoja tai eläinperäisiä sivutuotteita tai teurasjätettä), jolloin tuotteissa on korkea proteiinipitoisuus ja täten se on ihanteellista ravintoa etenkin alipainoiselle koiralle. Just90% -sarjan tuotteet sopivat hyvin, kun halutaan lisätä tai ylläpitää tiettyä painoa. Huomioi, että Just90% -sarjan tuotteet ovat ravinnon täydennysaterioita, joten ne tulee lisätä esimerkiksi ruokavalioon soveltuvaan kuivaruokaan tai tarjota esim. yhdessä kuitupitoisten vihannesten, hiilihydraattipitoisen tumman riisin taikka perunan kanssa.

Edellinen koiranruoka teki pennustani ylivilkkaan. Voiko Forthgladen ruoka vähentää ylivilkkautta?

On surullista, että monet lemmikkien ruoat sisältävät väri- ja makuaineita, jotka vaikuttavat olennaisesti eläimen käyttäytymiseen ja keskittymiskykyyn. 100% luonnollisen ruokavalion noudattamisella voi olla suuri vaikutus lemmikin käyttäytymiseen tekemällä ne onnellisemmiksi, terveemmiksi ja rauhallisemmiksi.

Mikä olisi paras tapa siirtyä Forthgladen ruokiin?

Lemmikin ruokavalion muutokset tulee tehdä vähitellen, jotta ruoansulatuskanava ehtii sopeutua. Paras tapa on lisätä Forthglade ruokaa pieninä annoksina nykyisen ruoan joukkoon lisäämällä Forthglade annosta pikkuhiljaa, kunnes ruoka koostuu 100% Forthglade ruoasta. Suositeltu siirtymäaika on yli seitsemän päivää.

Miksi joissakin pakkauksissa Forthglade astian pohjalla on öljyä ja rasvaa, vaikka aiemmin en ole tällaista havainnut. Eikös tuotteiden pitänyt olla vähärasvaisia?

Rasvan ja öljyn pitoisuudet voivat hieman vaihdella tuotantoerittäin, sillä myös raaka-aineiden rasvapitoisuuksissa esiintyy kausittaista vaihtelua.

Miksi ruoka on joissakin pakkauksissa sisältä punertavaa ja päältä ruskeaa?

Joskus liha voi olla sisältä punaisempaa kuin päältä, mikä johtuu lihassa luonnostaan esiintyvien entsyymien luonnollisista reaktioista. Forthglade ruokiiin ei lisätä mitään keinotekoisia väri- tai lisäaineita, joka voisi peittää näistä luonnollisista reaktioista johtuvat värierot lihassa, kuten jotkut koiranruokavalmistajat saattavat tehdä. Ruoat pakataan steriileihin astioihin ja ruoalle tehdään mikrobiologiset testit, jotta varmistutaan siitä, ettei mitään turvallisuusriskiä ruoan laadun suhteen pääse syntymään.

Mitä ovat tummat ”paakut” ruoassa?

Ruoassa voi joskus esiintyä tummia paakkuja, jotka johtuvat jauheena lisätyistä mineraaleista, vitamiineista ja yrteistä. Tehtaalla etsitään parhaillaan ratkaisua paakkujen määrän vähentämiseen ja mahdollisesti kokonaan poistamiseen.

Etkö löytänyt vastausta?

Lähetä kysymyksesi alla olevalla lomakkeella, me vastaamme.