Gromit ja Ransu Rally-tokon SM-kisoissa
Gromit ja Virpi poseeraavat rally-tokon SM-kisojen jälkeen.

Gromit ja Ransu Rally-tokon SM-kisoissa

Rally-tokon SM-kilpailut järjestettiin tänä vuonna 17.8. Koiramekassa Kuopiossa. Gromit, Ransu ja Virpi matkustivat myös Kuopioon kisaamaan. Lue Virpin terveiset viikonlopulta! 

Rally-tokon SM-kisoihin pääsy ei ollut itsestään selvyys

Jännitimme pitkään pääseekö Gromit SM-kilpailuihin, sillä rally-tokossa MES-luokassa kisaava koira pääsee SM-kisoihin vain jos se sen tulokset riittävät SM-yksilökilpailuun. Siihen pääsee vain 60 parasta MES-luokkalaista. Jälleen pääsimme kuitenkin mukaan.

Laumamme starttasi matkaan jo perjantaina, 16.8. puolen päivän aikaan. Majapaikaksi oli valittu Kunnonpaikka Siilijärveltä ja matkalla poikettiin tietenkin tsekkaamaan kisapaikka valmiiksi seuraavaa päivää varten. Kisapaikkana toimi Suomen suurin koiraurheilukeskus Koiramekka. Se sijaitsee vanhassa tehdasrakennuksessa eli tiedossa oli hallikisa keinonurmipohjalla.

Gromit ja Ransu edustivat LeVeK ry:tä

Gromit ja Ransu edustivat LeVeK ry:n joukkueessa. Kisapäivä alkoi eläinlääkärintarkastuksella, jonka molemmat koiranpojat läpäisivät. Ransu aloitti laumamme suorituksen Virpin kanssa kello 11 VOI-luokan ensimmäisenä, mutta tällä kertaa Ransu ei saanut riittävästi pisteitä saadakseen hyväksyttyä tulosta. Gromitin starttia jouduttiin sen jälkeen odottamaan pari tuntia. Odotus kuitenkin kannatti, sillä Gromit ja Virpi ottivat 95/100 pistettä mestariluokan karsintaradalta. Valitettavasti finaaliin olisi vaadittu 96 pistettä ja pari karsiutui harmittavasti sijoittuen lopulta sijalle 24.”

LeVekin joukkuessa oli hyvä henki: meillä oli hienot joukkuepaidat ja oma pieni “leiri” kisapaikalla eväineen. Kaikki jäivät jännittämään Gromitin rataa, sillä siitä riippui saisiko joukkue tuloksen. Ja tulos saatiin ja joukkueen sijoitus oli lopulta 12. Hieno saavutus, sillä mukana oli 33 joukkuetta. Kaikki kolme ALO-luokan koiraa saivat tuloksen ja samalla RTK1-mitalin eli oikeuden kisata AVO-luokassa.

 

Gromitilla jo pitkä kokemus takana Rally-tokon SM-kilpailuissa

Meidän lauma on hirveän ylpeä 11-vuotiaasta Gromitista, joka oli nyt kymmenettä kertaa mukana rally-tokon SM-kilpailuissa. Se aloitti SM-kisaamisen aikoinaan Kirkkonummella vuonna 2010 ALO-luokassa. Seuraavana vuonna se kisasi jo VOI:ssa. Se on osallistunut joka vuosi SM-kisoihin! Gromitin paras sijoitus on ollut vuonna 2013, jolloin se sijoittui pronssille. Laji virallistui vuonna 2014. Sen jälkeen paras sijoitus on ollut vuonna 2016, jolloin sijoitus oli neljäs ja pronssi hävittiin harmillisesti ajalla (pisteet olivat samat kuin kolmanneksi tulleella). Ransu on keskittynyt kilpailemaan agilityssä, mutta on sekin osallistunut rally-tokon SM-kisoihin aiemmin. Tämä oli Ransun neljäs kerta rally-tokon SM-kisoissa. Se palasi Rally-tokon pariin kun se joutui jäämään eläkkeelle agilitystä viime vuodenvaihteessa.

Virpi kuvaa tunnelmia ennen karsintaradalle menoa: “Gromit on mahtava pappa! Jännitin rataa jo senkin takia, että Ransun kanssa ei saatu tulosta, joten joukkueen tulos riippuisi nyt Gromitin radasta. Lisäksi tietenkin tavoitteena olisi finaalirata. Sitten katselin iloista pappaa ja päätin, että tätä rataa en pilaa jännittämisellä. Ensi vuodesta ei ole tietoa, joten nyt nauttisimme papan kanssa menosta kun kerran pääsimme tänne Kuopioon kisaamaan mestaruudesta lajin muiden parhaiden koirakoiden kanssa. Löysin meille rauhallisen paikan odotella omaa suoritusvuoroa ja siellä istuskelimme ja nautimme toistemme seurasta.”

Vastaa