Onnellisten koirien kotikennel Kouvolassa

Onnellisten koirien kotikennel Kouvolassa

Colombian Friend’s kennelissä Kouvolassa asustelee onnellisia koiria. Kotikennelissä koirat saavat jatkuvaa huomiota ja huolenpitoa, niiden hyvinvointi on kennelin pitäjien mielessä etusijalla. Vaikka näyttelyissä kierretään ahkeraan ulkomaita myöten, huomioidaan koirien tarpeet parasta ravintoa myöten tarkasti.

”Meillä on ihan kotikennel, kaikki koirat ovat rakkaita perheenjäseniä ja asuvat kanssamme samoissa tiloissa. Erillisiä kenneltiloja meillä ei ole. Asumme maalla, missä riittää lääniä koirien ulkoilla”, kennelin perustaja Marina Isaksson kuvailee.

Marina sai kennelnimen vuonna 1993 ja tytär Ida Isaksson liitettiin kennelnimelle vuonna 2016. Ida pitää kenneliä omassa kodissaan saman maatilan alueella.

Pienimuotoista mutta kansainvälistä kasvatusta

Pentuja kasvatetaan pienimuotoisesti, eli noin pentueen verran vuodessa. Kasvatettavina rotuina ovat cirneco dell’etna eli etnankoira ja lhasa apso.

”Kasvattejamme on myyty pohjoismaihin, moneen Euroopan maahan, Amerikkaan ja Kanadaan. Cirnecot asuvat Marinan luona ja apsot Idan luona. Marinalta löytyy myös kaksi Azawakhia ja Idalta Shih Tzu –rotuinen koira. Koiramäärä vähän vaihtelee, välillä meillä on omia kasvatteja tai vierailevia koiria käymässä”, äiti ja tytär kertovat.

Esimerkiksi vappuna Isakssonit saivat Puolasta kasvatin. Tämä apso viettää koko kesän Suomessa ja kiertää Idan ja Marinan kanssa näyttelyissä. Syksyllä koira palautetaan taas omaan kotiinsa Puolaan. Omistaja ei itse pysty kiertämään eri maissa näyttelyissä.

Kennelin pitäjän elämä on vaihtelevaa ja mukavaa

”Minulla päivä alkaa aamuvirkkuna jo viiden jälkeen aamulla joka päivä. Vien koirat ensimmäisenä ulos ja pistän kahvin tippumaan. Osa koirista menee aamulenkin jälkeen lepäämään ja osa tahtoo takaisin ulos. Ulkoilemme ja liikumme paljon luonnossa”, Marina sanoo.

Nuorten koirien kanssa on tärkeää harjoitella myös sosiaalista elämää, varsinkin kun asutaan maalla, jossa ei muuten kohtaa jatkuvasti vieraita.

”Harjoittelemme yhdessä alueen muiden koiran omistajien kanssa sosiaalista toimintaa ja näyttelykäytöstä. Kokoonnumme säännöllisesti kylällä ja autamme näin toinen toisiamme tässä. Koirat tottuvat muihin ihmisiin, koiriin ja esimerkiksi autoihin. Viikonloput meillä menevät aika lailla näyttelyissä”, Marina kuvailee.

Viime vuonna Idalle ja Marinalle kertyi ajokilometrejä yli 60 000. Sen jälkeen oli hyvä pitää lomaa pari kuukautta. Koiratkin saivat levätä rauhassa. Matkustelu on koirillekin rankkaa, vaikka ne ovatkin tottuneet matkustamiseen pienestä pitäen.

”Parasta tässä työssä on, kun löytää jokaiselle kasvatille hyvän ja rakastavan loppuelämän kodin. Haasteellisinta on löytää tarpeeksi hyvää jalostusmateriaalia tulevia koiria varten. Tavoitteenamme on kasvattaa terveitä ja rodunomaisia koiria harrastuksiin ja perheenjäseniksi”, Marina toteaa.

Koirien huoltotauot menevät omien ohi

Colombian Friend’s –kennelin koiria tai kasvatteja nähtiin viime vuonna melkein sadassa eri näyttelyssä ympäri Eurooppaa ja Venäjää.  

”Tämä on aivan huikea määrä, koska kasvatamme pienimuotoisesti. Itse kävimme noin 50 näyttelyssä. Ulkomaan matkoja tuli toistakymmentä”, Marina ja Ida kertovat.

Myös näyttelymatkoilla koirien hyvinvointi on kaiken A ja O. Pitkillä matkoilla on tärkeää pitää huoltotaukoja tarpeeksi usein. Koirien jaloittelu ja ulkoilu yleensäkin on välttämätöntä.

”Pysähdyksiä pitää olla. Juottaminen ja kävelyttäminen ovat tärkeimpiä tauoilla. Mieluummin tingimme itse omista tarpeistamme, kunhan koirilla on hyvä olla”, Marina toteaa.

Koiran laadukas ruoka on keskeinen asia

”Koirien ruokinta on yksi tärkeimpiä asioita, mihin kiinnitämme huomiota. Oikealla ja laadukkaalla ruoalla koira voi hyvin. Pitkäkarvaisilla apsoilla korostuu turkin hyvinvointi ja ruokinta on sen mukaista. Minun koirani tarvitsevat paljon liikkuvina vahvaa, laadukasta ruokaa. Tavallinen marketin ruoka ei riittäisi. Kuivaruokaan lisätään aina puolet raakaa lihaa tai sisäelimiä”, Marina sanoo.

Colombian Friend’s on juuri aloittanut yhteistyön Vetcaren kanssa. He käyttävät näyttelymatkoillaan ravinteikasta ja maistuvaa Forthgladen märkäruokaa.

”Forthgladen ruokaa käytetään meidän koirilla reissuruokana, koska sitä on niin helppo ottaa mukaan ja se kelpaa nirsoimmillekin koirille. Ruoka säilyy lämpimässä, mikä on reissuruoan tärkeä ominaisuus. Esimerkiksi nuori koira saattaa jännittää matkoja ja näyttelyitä ja menettää ruokahalunsa. Forthglade® kuitenkin uppoaa aina koiralle kuin koiralle hyvän makunsa takia ja ravintosisältökin on erinomainen. Lisäksi pakkaukset ovat todella siistit”, Marina kertoo.

Tustustu Colombian Friend´s kenneliin täältä: https://www.colombianfriends.com

VetCare Finland

Vastaa