Paljon yhdessäoloa, rapsuttelua sekä rakkautta
Näyttelyyn tutustumassa

Paljon yhdessäoloa, rapsuttelua sekä rakkautta

Kun pentuterapeutit Ferrari, Lamborghini, Maserati ja Mercedes kurvaavat tutun vanhainkodin pihaan, mummojen suosio ja silittelyt ovat taatut. Lue Colombian Friend’s kennelin pentuarjesta, johon kuuluu paljon yhdessäoloa, lempeitä rajoja, rapsuttelua sekä rakkautta.

Colombian Friend’s Kennelissä elettiin onnen täyteisiä hetkiä, kun kenneliin syntyi kesäkuussa neljä uutta perheenjäsentä eli lhaso apson pennut, kutsumanimeltään Ferrari, Lamborghini, Maserati ja Mercedes. Kaksi pennuista jää omaan, onnellisten koirien kotikenneliin Kouvolaan, kaksi lähtee uusiin, onnekkaisiin koteihin maailmalle.

Ei se määrä, vaan se laatu

”Koirien kasvatuksessa mieleenpainuvinta on aina pentueen syntymä. Parasta taas on, kun pennuille löytyy hyvät loppuelämän kodit, joissa pennut saavat elää rakastettuina perheenjäseninä”, sanoo Colombian Friend’s kennelin perustaja Marina Isaksson.

Kennel Colombian Friend’s on Marinan ja hänen tyttärensä Ida Isakssonin ylläpitämä kotikennel, joka kasvattaa pienimuotoisesti etnankoiria sekä lhasa apsoja. Kenneliin syntyy keskimäärin yksi pentue vuodessa.

”Tärkein periaatteemme koirien kasvatuksessa on, että ei se määrä, vaan se laatu”, sanoo Marina. ”Me teetämme pentuja koirillamme vain silloin, kun haluamme itse koiran jostain yhdistelmästä. Eli ihan kuten tälläkin kertaa: meille jää aina uudesta pentueesta joku pentu – tai jopa pennut – kotiin”. jatkaa Marina.

Kun pentu tulee taloon

”On tärkeää, että pennun hankkiva perhe käy aina tutustumassa kasvattajan luona pentuihin, pentujen emään sekä talon muihin koiriin. Siinä samalla pennun ostaja näkee, miten pentuja ja aikuisia koiria kennelissä pidetään sekä minkälaisista oloista ne tulevat”, toteaa Marina.

Colombian Friend’s kennelissä koirien kanssa vietetään paljon aikaa ja puuhaillaan monipuolisesti aamusta iltaan. ”Meille on sydämenasia, että koirat saavat elää meillä perheenjäseninä samoissa tiloissa muun perheen kanssa”, sanoo Marina. ”Samalla pennut tottuvat talon arkeen ja oppivat hyvillä tavoille”, jatkaa Marina.

Mukavaa yhdessäoloa 24/7

Onnellisten koirien kotikennelissä ulkoillaan, lenkkeillään, pelataan ja katsellaan telkkaria koirien kanssa. Lisäksi pentuja totutetaan aktiivisesti uusiin tapoihin ja asioihin. ”Me pakkaamme koirat ja pennut monta kertaa viikossa autoon ja ajamme kylille ihmisten ilmoille. Siellä pennut saavat totutella autoihin, ihmisiin sekä muihin koiriin, joihin täällä maalla, suuren metsän takana ei muuten törmää”, kertoo Marina.

Pentuja totutetaan kotona myös kaikenlaiseen käsittelyyn sekä turkin hoitoon. ”Etenkin turkkikoiria totutetaan pöydällä seisomiseen ja turkin käsittelyyn. Niitä pestään, puunataan, föönataan ja kammataan pienestä pitäen niin, että luovutusikäisenä ne ovat niille jo tuttuja ja turvallisia juttuja”, kertoo Marina.

”Kun pentuja on totutettu alusta asti erilaisiin asioihin, koko elämä sujuu helpommin – niin koiralta kuin omistajalta, toteaa Marina.

Pentuterapiaa mummoille

Marinan ja Idan koirat käyvät myös kerran viikossa tuottamassa tassuterapiaa vanhustentalossa, jossa Marinan äiti asuu. ”Aluksi otimme koiria mukaan tervehtimään omaa mummoa, mutta kun huomasimme, kuinka paljon iloa koirat tuottivat kaikille talon mummoille, niin aloimme käymään vanhainkodilla viikoittain ja otimme kaikki pennutkin mukaan”, kertoo Marina.

”Kaikki vanhustentalon mummot tykkäävät katsella, jutella ja silitellä eli koirista ja pennuista on tullut kaikkien talon asukkaiden ystäviä”, kertoo Marina. ”Ja samalla pennut ovat tottuneet vieraisiin ihmisiin sekä erilaisiin tilanteisiin”, jatkaa Marina.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on google

Vastaa