Ransulla loistavasti alkanut agilitykausi
Agilitykaksikko Ransu ja Harri Rovaniemen EO-kisoissa.

Ransulla loistavasti alkanut agilitykausi

Ransun ja Harrin agilitykausi on alkanut hienosti. Lokakuussa kaksikko treenasi viikonloppuleirillä Strömforsin Dog Sport areenalla. Kisakausi puolestaan avattiin Janakkalassa pidetyissä agilitykisoissa, joista loistavasti tulos tuplanolla.

Marraskuun toisena viikonloppuna Ransu laumoineen matkasi Rovaniemelle agilityn European Open -kisojen joukkuekarsintaan. Matkan tarkoituksena oli saada kisakokemusta sekä kisapaikka European Openin joukkueesta. Menomatka sujui autolla säännöllisten jaloittelutaukojen rytmittämänä.

Perille päästyä lauantai-iltana joukkio kävi hoitamassa ilmoittautumisen ja tutustumassa kisapaikkaan. Sitten päästiin majoittumaan hotellille. Siellä oli koirille tuliaislahja odottamassa. Ilmeisesti pussin sisältö oli mieluista, sillä ainakin Ransun mielestä vielä tyhjä paperipussikin sisälsi jotain.

Ounasvaaran lenkkeilymaastot loivat hyvät puitteet viime hetken valmistautumiseen, ja siellä käytiinkin vielä lauantai-iltana verryttelemässä sekä sunnuntai aamuna tekemässä lämmittelykierros. Tästä saatiin hyvä pohja kisapäivään ja sunnuntaina Ransu olikin loistavassa vireessä tehden kolme puhdasta rataa ja sijoitus kokonaiskilpailussa oli mediluokan neljäs! Paikka EO joukkueesta jäi saavuttamatta, sillä vain kilpailun voittaja sai sen. Kaksikko varmisti kuitenkin paikkansa maajoukkuekarsintoihin. Niihinkin pääsee vain rajallinen määrä koirakoita. Upea suoritus siis joka tapauksessa!

Kisapäivän jälkeen jäi vielä hetki vapaa-aikaa ja ryhmä vieraili joulupukin kylässä ennen yöjunamatkaa kotiin. Lemmikkimakuuhytti oli ahdas, mutta kotimatka sujui rauhallisesti. Ilmeisesti kisapäivä ja matkan teko olivat uuvuttaneet kaikki. Maanantaina Harrilla olikin etätyöpäivänä tavallista väsyneempi agilitykoira seurana. Nyt on luvassa hyvin ansaittu joulutauko ja agility jatkuu taas tammikuussa ainakin EO-karsinnoilla.

Alla näyte Ransun ja Harrin vauhdikkaasta menosta Rovaniemellä! 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on google

Vastaa