Tosca on reipas pentu – esittelyssä lauman uusin jäsen
Tosca vauhdissa!

Tosca on reipas pentu – esittelyssä lauman uusin jäsen

Pentu toi muutoksen elämään

Kahden pappakoiran, Ransun ja Gromitin sekä isäntäväen elämä mullistui, kun taloon marssi uusi jäsen, pieni kromfohrländerpentu Tosca. Nelisen viikkoa tämä pian neljä kuukautta vanha pentunen on nyt sekoittanut arkea. Tosca on pappakoirille sukua, sillä Ransun sisko on Toscan mummi. Isoeno Ransu ja isoenopuoli Gromit eivät ole täysin varmoja siitä, onko pentu kiva vai vain ärsyttävä. Jos on pakko valita niin vain ärsyttävä!

Toscasta suunnitteilla agilitykoira

Tosca (Krumme Furche Papagena) on narttupentu, joka tuli perheeseen sijoitukseen. Koiran omistus siirtyy vasta sitten, kun se on saanut pennut. Toscan on myös tarkoitus harrastaa agilityä. Ja sen verran ketterästä se pomppii sohville, että tässä tuskin tulee ongelmaa. 

Muutenkin tyttö on reipas eikä hätkähdä pienistä. Kolmen viikon aikana onkin ehditty tehdä vaikka ja mitä. On tietenkin tutustuttu omaan kotiin, pihaan ja lähiseutuun. Tosca on matkustanut bussissa, mennyt hissillä, ihmetellyt junia ja moottoripyörää ja tietenkin reissannut autolla.

Tosca on ollut mukana myös pappakoirien treeneissä, joten rally-toko- ja agilitykentät ovat tulleet jo tutuiksi. Sielläpä onkin ollut paljon erilaisia karvakavereita, osa pelottavan suuriakin! Agilitykentällä pentu juoksi jo innokkaasti läpi putken, kun putkeen ensin heitteli herkkuja ja toisessa päässä oli tuttu ja turvallinen ihminen vastaanottamassa ja palkkaamassa.

Tosca on ehtinyt käydä jo muutamissa kisoissakin nuuskimassa kisatunnelmaa. Eräissä rally-tokokisoissa se jopa pääsi sijaiskoirana palkintopallille palkintoa vastaanottamaan.

Koiranpennun elämä on uuden opettelua

Sylittelyä pentu on saanut kaikkialla. Usein isäntäperhe on saanut kuulla “Ei tänne tuommoista saa tuoda!” tai  “Voi ei kuinka suloinen!” Lisäksi Tosca on sekoittanut perheen isännän, Harrin, työpaikalla ihmisten päät, kun väkeä on tullut ympäri taloa katsomaan pikkupentua.  Tietenkin myös eläinlääkärissä on käyty ensimmäisellä rokotuksella. Eläinlääkärinkin mielestä pentu oli tosi reipas.  Ja kuukauden päästähän sinne sitten taas mennään uudestaan.

Eräänä sunnuntaina Tosca suoritti pienen uintilenkin tiputtuaan kiveltä järveen. Onneksi Toscalla oli valjaat päällä ja pentunen saatiin ongittua laiturille. Mutta hetken päästä oli jälleen taas vauhti päällä, vaikka märkä turkki hieman olikin inhottava. 

Tosca on päässyt jo juhlistamaan synttäreitäkin lauman kanssa, kun Gromit-pappa täytti 11 vuotta! Juhlia vietettiin rally-tokotreeneissä, joissa tarjottiin treenikavereille maksalaatikko-Forthgladekakkua, mikä kelpasikin mainiosti ihan kaikille. Kakku teki kauppansa myös kotiin juhlimaan tulleille sukulaisille: Gromitin veli Ruca ja veljenpoika Rölli kera rinsessakoira Maisan viihtyivät koko viikonlopun Kangasalla.

Synttärilahjaksi 11-vuotiaat veljekset kävivät kisailemassa ja menestymässä ToRakka-kilpailussa Janakkalassa.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on google

Vastaa